Cartofi si dovleac la cuptor

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
20 Ian 2014 | 7921 vizualizari
Cartofi si dovleac la cuptor

Cum imi place dovleacul placintar foarte mult, eu il folosesc nu doar la placinte sau deserturi. Il gasesc extrem de delicios si in mancaruri in anumite combinatii, aromatizat cu ce va place voua....trebuie doar sa gasiti combinatia care v-ar satisface voua papilele gustative. Nu o mai lungesc si va las reteta care ne-a placut noua..

Ingrediente

  • 3 cartofi marisori
  • 1 dovleac placintar de marime medie
  • 1-2 crengute de rozmarin proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei aromatizat cu infuzie de ciuperci porcini si aroma de trufe
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 150 gr pulpa de porc feliata foarte subtire de la Sergiana

Mod de preparare

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte. Taiem cartofii si dovleacul in felii de grosimea unui deget. Le punem pe toate in tava, asezonam cu sare si piper, stropim cu uleiurile mentionate la ingrediente, presaram cu frunzulite proaspete de rozmarin, iar feliutele de pulpa le taiem in bucatele si le punem deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 50 minute, pana cartofii si dovleacul se rumenesc usor deasupra.

Serviti calzi cu salata de cruditati.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si dovleac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi la cuptor

Postat de simona72

Cartofi la cuptor

Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele...

Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de AlexTeacher

Rata cu portocale

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 13:30
la 20.01.2014, 13:32
Super
la 20.01.2014, 13:34
la 20.01.2014, 13:36
Uşor, gustos şi sănătos!
la 20.01.2014, 13:36
superrrrr

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking