Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa

Postat de timea in Mancaruri de legume
24 Ian 2013 | 23314 vizualizari
Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa

Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa Cartofii se pot gati in atatea moduri incat niciodata nu ma pot plictisi de ei. Varianta aceasta este una pe care o stiu din copilarie, tatal meu o facea foarte des pentru cinele in familie. Iar eu eram pe acolo prin jurul lui sa il ajut :).

Ingrediente

  • Ingrediente Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa
  • 12-13 cartofi mai mici
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare mare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 2 linguri unt pentru uns tava

Mod de preparare

Cum se prepara Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja in apa sarata. Verificam cu o furculita daca sunt fierti (nu trebuie sa fie super fierti si foarte moi).

Scurgem de apa si lasam sa se raceasca putin atat cat sa ii putem tine in mana sa ii curatam. Dupa ce ii curatam ii dam prin razatoarea mare.

Spargem ouale intr-un bol si cu o furculita mixam bine si adaugam toate condimentele.

Tava o ungem cu un strat gros de unt si asezam cartofii razuiti. Turnam ouale batute peste cartofi avand grija sa punem peste tot. Putem sa ne folosim de o lingura.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 35-40 minute, deasupra trebuie sa fie rumenit.

Servim cald alaturi de o salata de rosii si paine de casa. Recomandam si tortilla

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi

Postat de andaoana

Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi

Cartofii ii alegem sa aiba cam aceiasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp. II spalam bine cu apa rece si ii punem la fiert cu coaja . Cand sunt fierti ii lasam la racit si ii curatam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2013, 12:48
ce bine arata..iar gustul cred ca e nemaipomenit!
la 24.01.2013, 12:49
Foarte gustoasa , super bine arata
la 24.01.2013, 12:50
la 24.01.2013, 12:53
Foarte interesant! Trebuie sa incerc!!!
la 24.01.2013, 12:54
wow, ce misto arata! o sa fac si eu.

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking