Cartofi cu rasol afumat de porc

Postat de RODIMUR in Porc
20 Dec 2018 | 3328 vizualizari
Cartofi cu rasol afumat de porc

Pentru această mâncare am folosit doar o parte dintr-un rasol uriaș de porc, iar rezultatul ne-a alintat papilele gustative, cu gustul dulceag de la morcovi și roșii și mai ales cu gustul de afumătură. Este o mâncare foarte gustoasă, care se prepară ușor și destul de repede.

Ingrediente

  • 600 grame de rasol afumat de porc (fără os)
  • 8 cartofi roz
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele, care se adaugă în oală, la fiert.

Ceapa  se curăță, se spală, se taie (mai mare) și se adaugă în oală, la fiert. 

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și semințe, se taie cubulețe și se pun în oală, la fiert cu celelalte ingrediente.

Se completează apa în oală, când scade.

Se curăță cartofii, se spală și se taie în forma dorită, dar mai mare. Când carnea și rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii.

După un clocot-două, când și cartofii sunt aproape fierți, se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în oală. În același timp se adaugă și cățeii de usturoi, întregi.

Se mai lasă preparatul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia, iar după încă 2-3 minute se oprește focul de la aragaz.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se taie mărunt și se presară peste preparat, după ce s-a ”odihnit” 10 minute.

Se servește imediat, cu murături alături.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rasol afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam. Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata...

Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura

Postat de Dya

Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura

Se taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2018, 09:30
la 20.12.2018, 09:39
ce mancarica buna! merge cu muraturi!
la 20.12.2018, 09:49
Mulțumesc, Mimi!
la 20.12.2018, 09:50
Buna mancarica!
la 20.12.2018, 09:50

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking