Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele, care se adaugă în oală, la fiert.
Ceapa se curăță, se spală, se taie (mai mare) și se adaugă în oală, la fiert.
Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și semințe, se taie cubulețe și se pun în oală, la fiert cu celelalte ingrediente.
Se completează apa în oală, când scade.
Se curăță cartofii, se spală și se taie în forma dorită, dar mai mare. Când carnea și rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii.
După un clocot-două, când și cartofii sunt aproape fierți, se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în oală. În același timp se adaugă și cățeii de usturoi, întregi.
Se mai lasă preparatul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia, iar după încă 2-3 minute se oprește focul de la aragaz.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se taie mărunt și se presară peste preparat, după ce s-a ”odihnit” 10 minute.
Se servește imediat, cu murături alături.