Cartofi cu smantana si marar

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
5 Iun 2012 | 14699 vizualizari
Cartofi cu smantana si marar

Primavara cand apar cartofii noi in primele zile nu mananc altceva. Cartofi noi prajiti cu usturoi in diferita variante. Cu smantana sunt foarte buni!

Ingrediente

  • 500g cartofi noi
  • 200g smantana
  • 30g unt
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 capatana usturoi nou
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine.

Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron.

Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin amestecand in continuare sa nu faca cocoloase.

Se adauga smantana si se omogenizeaza.

Se pune sare, piper si usturoiul si se fierb 2-3 minute, amestecand.

Se pun cartofii, si se fierb impreuna 5-6 minute pana se ingroase sosul.

Se pune mararul maruntit si este gata.

Este buna calda dar si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

  Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon  Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;...

Citeste continuarea

Placinta cu peste, legume si piure

Postat de rocsi_1612

Placinta cu peste, legume si piure

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2012, 10:10
vin la masa
la 05.06.2012, 10:13
asa asa,cu retete de-astea se ajunge in TOP
la 05.06.2012, 10:17
Multumesc
la 05.06.2012, 10:18
vin si eu la o portie!
la 05.06.2012, 10:19
Dia, fara "sustinere" nu ajung nici pe "13"!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking