Ingrediente
- 4 cartofi marisori
- 150 gr cascaval
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri smantana grasa
- 2 oua
- 2 lingura unt
- fulgi de chili rasniti
Mod de preparare
Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se mixeaza imediat dupa ce sunt curatati, pana se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga sare dupa gust, unt, se mixeaza, treptat se adauga smantana si ouale si se mixeaza dupa fiecare. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in transe la compozitia de cartofi. Se pune compozitia astfel optinuta intr-un pos si se fac "moate" intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am mai schimbat duiurile la pos pentru a exersa si a vedea cum iasa diferite modele...
Am rasnit cativa fulgi de chili peste moatele de cartofi si am dat tava la cuptorul incins la 185 grade pentru 15 minute, pana au capatat o culoare aurie deasupra. Se servesc calde ca si garnitura...
Sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|