Cartofi Duchesse

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
9 Dec 2014 | 7872 vizualizari
Cartofi Duchesse

In timp ce curatam niste cartofi pentru un piure, mi-am adus aminte ca am vazut o reteta pe undeva de niste "gogosele" frumusele din cartofi care se puneau cu posul. Daca tot am avut timp si chef, am schimbat reteta clasica de piure de cartofi in niste frumusele motate...cu ocazia asta am mai exersat si cu posul:))

Ingrediente

  • 4 cartofi marisori
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 2 lingura unt
  • fulgi de chili rasniti

Mod de preparare

Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se mixeaza imediat dupa ce sunt curatati, pana se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga sare dupa gust, unt, se mixeaza, treptat se adauga smantana si ouale si se mixeaza dupa fiecare. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in transe la compozitia de cartofi. Se pune compozitia astfel optinuta intr-un pos si se fac "moate" intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am mai schimbat duiurile la pos pentru a exersa si a vedea cum iasa diferite modele...

Am rasnit cativa fulgi de chili peste moatele de cartofi si am dat tava la cuptorul incins la 185 grade pentru 15 minute, pana au capatat o culoare aurie deasupra. Se servesc calde ca si garnitura...

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu cartofi duchesse

Postat de oanapl

Piept de rata cu cartofi duchesse

Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata,...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Postat de xana

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Pentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2014, 17:14
deliciosi
la 09.12.2014, 17:15
superbi!
la 09.12.2014, 17:16
tare buni...
la 09.12.2014, 17:33
sunt buni si aratosi!
la 09.12.2014, 17:40
Multumesc!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking