Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua

Postat de Satisfyyourcravings in Cook and smile
2 Iul 2018 | 3022 vizualizari
Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci mari
  • 1 morcov mare
  • 3 linguri ulei de cocos/ masline
  • sare, piper
  • 4 felii sunca/ Prosciutto
  • 4 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 150 grame ciuperci proaspete
  • 1/2 lingurita cimbru proaspat
  • 1 mana spanac proaspat
  • pesto pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii.

Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare. 

Se amesteca cu 2 linguri de ulei, sare si piper si se transfera in tigaia preincalzita. Cu ajutorul unei linguri se formeza 4 adancituri din loc in loc. Se coc 15 minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Se adauga sunca in adancituri formand mici cuiburi. Se sparg ouale in centrul fiecarui cuib. Se mai gatesc in cuptor 7 minute, pana cand albusurile sunt gatite, dar galbenusurile sunt inca moi. 

Intre timp, se taie ciupercile in bucati nu foarte mici, iar usturoiul felii. Se soteaza impreuna cu cimbrul in uleiul ramas, 2-3 minute. La final, se adauga sare si piper. 

Se asaza spanacul in tigaia cu cartofi, cimbru proaspat, ciupercile si pesto din loc in loc. Se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Postat de gurita_ta2005

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Omleta din oua de gasca

Postat de panacris

Omleta din oua de gasca

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 17:13
la 02.07.2018, 17:51
Foarte gustosi!
la 02.07.2018, 18:32
Foarte buni!
la 02.07.2018, 20:56
Ce bine arata!
la 03.07.2018, 09:35

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking