Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :)))
Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem ca a fost cam migaloasa operatiunea. Data viitoare o sa procedez altfel ;)
Au iesit cam mari, dar buuuni de mori...
cine vrea o portie....sa stiti ca eu nu mai am. tre sa va faceti si voi :))))
Ingrediente
1 kg cartofi
2 oua
4 lg zahar brut
450 gr faina
1 cub unt
18 - 20 jumatati de prune
200 gr nuca macinata
4 lg zahar brut
scortisoara pudra
un praf sare
Mod de preparare
Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de lipicios.
Prunele le-am spalat si le-am rupt jumatati.
Am format un amestec din nuca, zahar si scortisoara.
Am luat cate o lingura de aluat si am pus in mijloc cate o jumatate de pruna si am format o bila de aluat. Aici am gresit ca nu am folosit faina, si m-am chinuit sa formez galustele (aluatul era destul de lipicios). Data viitoare o sa stiu ;)
Intr-o cratita de 3 l, am pus apa cu un pic de sare si am pus la fiert galustele. Le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata apei.
Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit imediat prin mixul de nuca macinata. Le-am asezat pe un platou si am continuat operatiunea pana am fiert toate galustele.
Am servit cu mare pofta un gombot XL. :)))
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti XL cu prune" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna...
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...
la 21.07.2013, 10:11 Draga Laura...m-ai terminat pe ziua de azi! Este desertul meu preferat!! As manca asa ceva dimineata, la pranz si seara si nu m-as satura. Gasesti la mine printre retete o varianta mai rapida, in caz ca data viitoare nu mai ai atata rabdare.
la 21.07.2013, 10:16
la 21.07.2013, 10:16
la 21.07.2013, 10:24 ce faini sunt
la 21.07.2013, 10:36 nu conteaza cat sunt de mari , sunt atat de buni incat as manca toata ziua asa ceva si ti-au iesit super