Gomboti cu prune

Postat de Valclaudia in Dulciuri
31 Aug 2013 | 8116 vizualizari
Gomboti cu prune

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (fierti in coaja)
  • 500 gr faina (sau mai mult, in functie de cartofi)
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • putina sare
  • 5-6 linguri de zahar
  • cca 1 kg prune (mici)
  • 150 gr. zahar
  • 300 gr. pesmet

Mod de preparare

Spalam prunele si le scoatem samburii.

Fierbem cartofii in coaja. Ii racim, apoi se trec prin masina de tocat carne.

Se amesteca apoi cu ouale, putina sare, 5-6 linguri de zahar, 3 linguri de ulei. La final adaugam faina. Este foarte posibil sa mai fie nevoie de faina, cantitatea nu se poate sti dinainte pentru ca difera in functie de tipul cartofilor. Unii sunt mai umezi si au nevoie de mai multa faina. Cei fainosi nu cer atata faina. In orice caz, aluatul trebuie sa fie usor elastic, cu tenta lipicioasa.

Aluatul rezultat se intinde pe masa infainata sul, apoi se imparte in portii mici, cat sa ajunga pentru a imbraca dupa aplatizarea in palmele infainate o pruna intreaga. Avem grija ca aluatul sa imbrace bine pruna, adica sa nu se desfaca in timpul fierberii sau al coptului.
Eu am folosit prune mici. Daca prunele sunt mari, vom folosi cate o jumatate de pruna pentru a umple 1 galusca.

Dupa ce am format toate galustele le fierbem in apa cu putina sare. Vor sta la fiert cca 5-7 minute. Cand se ridica la suprafata sunt fierte si le scaotem din apa cu o paleta. Le lasam foarte putin la scurs intr-o strecuratoare dar nu prea mult, ele trebuie tavalite cat sunt calde prin pesmet, altfel nu se mai lipeste de aluat pe toata suprafata, uniform.

Pesmetul se pune in tava, se da la cuptor la foc mic pana isi schimba culoarea si devine auriu. Prin acest pesmet se trec galustile, presaram zaharul si dam tava la copt pentru cca 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2013, 19:11
nu am mancat inca anul asta asa ca ma servesc de la tine cu o poertie.
la 31.08.2013, 19:12
vai vreau si eu
la 31.08.2013, 19:19
Ti-au iesit dragalasi, micuti Eu am avut prune cat pumnul si mi-au iesit niste ghiulele... ))
la 31.08.2013, 19:20
Dar buuune
la 31.08.2013, 19:36
Buni rau,dar pana o sa fac eu ,se fac prunele tuica...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking