Gomboti cu prune

Postat de merisor67 in Prajituri
31 Iul 2013 | 34932 vizualizari
Gomboti cu prune

Mi-a adus mama soacra niste prune mari si bune de la tara si m-am gandit sa mai fac ceva dulce. Nu mai facusem de mult gomboti, cred ca de cativa ani buni, asa ca am facut azi. Reteta trebuia sa fie cu pesmet, dar din pacate fiind expirat cel pe care il aveam, am folosit biscuiti, dar s-a dovedit a fi tare buni in combinatia asta

Ingrediente

  • 1 Kg cartofi
  • 250 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 200 gr biscuiti digestiv cu nuca
  • sare
  • esenta de vanilie
  • apa
  • 16 prune
  • scortisoara

Mod de preparare

Cartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja.

I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am lasat la racit.

Biscuitii, fiind mai tari, i-am trecut prin robot si i-am asezat pe un platou. Nu a fost nevoie sa adaug zahar la ei pentru ca au fost dulci.

Dupa racirea cartofilor, i-am curatat si i-am pasat ca pentru piure, apoi am adaugat zaharul, sarea, uleiul si esenta si am frecat bine cu mixerul pana s-a topit zaharul, apoi am incorporat ouale si in final faina.

Prunele le-am spalat, le-am sters si le-am scos samburii, apoi le-am pudrat cu scortisoara.

Am presarat pe un platou putina faina, mi-am infainat si mainile si am inceput sa modelez galustele.

Am luat cate o lingura din compozitie, asezand-o in  mana stanga, apoi am pus pruna la mijloc si am imbracat-o cu compozitia, uniformizand-o ca pe o minge.

Am asezat-o pe platoul infainat si am trecut la urmatoarea.

Am procedat asa cu fiecare infainand-mu minile din cand in cand pentru ca totusi compozitia era putin lipicioasa.

Am pus o oala cu apa si putina sare pe foc, iar cand a atins punctul de fierbere am inceput sa scufund galuste, cate au incaput, astfel incat sa fie loc pe langa ele sa le pot scoate fara a le sfarama si le-am lasat in apa 3-4 minute, apoi le-am scos cu o paleta si le-am pus pe platoul cu biscuiti.

Le-am rotit prin biscuiti, dupa care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

Au iesit foarte bune si asa cu biscuiti si nuca!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2013, 18:47
Meri, mai bine trimteam Zmeioșorii la tine Super savuroase!
la 31.07.2013, 18:50
Crisule, trimite-i ca sunt calde, abia scoase din cuptor
la 31.07.2013, 18:53
si eu vin ca nici nu mai tin minte de cand nu am mancat gomboti
la 31.07.2013, 18:53
aiaiaiaiiii, acum i-ai facut? ding, dong! ding dong! bine ca i-ai facut mici sa nu vina Gabitzu sa spuna ceva de lene )
la 31.07.2013, 18:56
Laura, sunt mari Prunele au fost foarte mari, mi-au iesit decat 16 dintr-un kg de cartofi

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking