Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
15 Noi 2010 | 15055 vizualizari
Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Ingrediente

  • 4 cartofi mari albi
  • 200-250 gr de ciuperci
  • 6-8 catei de usturoi
  • 150 gr de ceapa alba
  • 100-150 gr de unt
  • 200 de gr de sunca
  • 150 de gr cascaval
  • 150-200 de gr de smantana lichida
  • inele de ceapa rosie
  • rosii cherry
  • ceapa verde
  • felii de sfecla proaspata

Mod de preparare

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care se-ncearca, mare atentie sa nu se fiarba prea tare pentru ca se vor sfarama. Dupa ce sunt fierti se scurge apa, se scot cartofii cu atentie sa nu se rupa, si se lasa la racit.

Ciupercile din cutie se spala, storc, se toaca si se pun in tigaie, ceapa se taie marunt, usturoiul se curata si se toaca marunt, sunca se taie fasioare subtiri, toate se calesc in unt se sareaza si pipereaza. Cartofii se taie in doua jumatati egale se scoate miezul cartofului si el in tigaie peste ciuperci, cand acestea sunt aproape gata se adauga un pic de lapte cam 100 de g, si se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Dupa care se trece la umplerea cartofilor cu amestecul obtinut, se adauga smantana lichida, deasupra se decoreaza cu feliute de ceapa rosie si se rade cascaval, punandu-se la cuptor maxim 10 minute cat se topeste cascavalul si smantana intra bine in compozitia cartofului imbunatatindu-i gustul.

Se scot cartofi daca se considera insuficienta cantitatea de cascaval se mai poate adauga cascaval, se trece la decorare cu ½ de rosie cherry, cu ceapa verde si felii de sfecla, exact ca in imaginile alaturate.

Pentru décor se mai pot pune si creveti mici in saramura de la Vici, sunt deja prefierti, ii scuegem de respectiva saramura, se spala bine si se trag 5 minute in unt intr-o tigaie. Se vor aseza deasupra cartofilor cand se dau la cuptor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Postat de simona72

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...

Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2010, 20:03
ce bine arata primele furci de la mine 5
la 15.11.2010, 22:24
Da vreau si eu un cartofior
la 16.11.2010, 01:42
am fuart unu
la 16.11.2010, 19:07
la 19.11.2010, 16:01
un cartofior si mie pls

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking