Ingrediente
- 4 cartofi
- branza de vaca/oaie
- kaiser ( sau orice aveti prin frigider )
- 4 oua fierte
- 2 oua
- 400 ml smantana
- cascaval
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
Mod de preparare
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra furculita usor in ei, ii luam de pe foc si ii lasam sa se racoreasca putin.
Intre timp fierbem cele 4 oua. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem un strat de cartofi, unul de oua taiate feliute, branza si kaiserul taiate cubulete, apoi un alt strat de cartofi si iar oua, branza si kaiser, deasupra acoperim cu inca un strat de cartofi, condimentam cu sare, piper si boia dupa fiecare strat.
Peste ultimul strat de cartofi punem smantana amestecata cu cele 2 oua ramase, iar peste smantana adaugam cascaval ras din belsug.
Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu. Sunt gata cand incep sa miroasa pe toata scara :)):)).
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|