Cartofi franțuzești

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
12 Feb 2015 | 3881 vizualizari
Cartofi franțuzești

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 litru de lapte
  • 250 gr smantana
  • sare, piper, 25gr de unt (sau margarina Planta Fin)
  • 150 gr cascaval ras
  • 2 oua (pastreaza o lingura de smantana pentru oua la final)

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie în felii subțiri. Nu clătiți cartofii odată tăiati. 

Curata usturoiul si taie catelul in 2 in lungime. Freaca cu generozitate vasul de copt cu catelul de usturoi. Unge vasul de copt cu unt și pune apoi usturoiul tocat fin.  

Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă o lingură de smântână și o lingură de brânză rasă. Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti smantana si cascavalul.

Repetați din nou  pana se umple vasul.Varsati deasupra laptele cald.

Coaceți în cuptorul cald (180 ° - 200 °) timp de 40 de minute.  Scoateți din cuptor.  

Se bat ouale cu o lingura de smantana, sare și se pune peste cartofi. Adauga cascavalul ras si se coace inca 15 minute.

Se serveste fierbinte cu friptura (reteta  friptura aici).

Poftă Bună !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franțuzești" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cartofi frantuzesti la cuptor

Postat de Meea

Cartofi frantuzesti la cuptor

         Punem cartofii la fiert în coajă.          Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi frantuzesti

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2015, 22:02
la 12.02.2015, 23:58

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking