Ingrediente
- 8-10 cartofi mari (sau 12-14 cartofi mici)
- 3 ouă fierte tari
- 2 ouă crude
- 150-200 grame telemea
- 200 gr smântână
- 200 gr brânză dulce
- 3-4 felii de șvaițer
- 4 linguri de ulei
- piper
Mod de preparare
Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji.
Ouăle se fierb tari și se curăță de coji.
Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat, apoi brânza dulce, ouăle fierte tari, tăiate rondele, piper, o jumătate din cantitatea de smântână și o jumătate din cantitatea de telemea, răzuită fin. Se toarnă peste acest prim strat două linguri de ulei și se continuă cu cel de-al doilea strat.
Se aranjează al doilea rând de cartofi fierți tăiați rondele, se presară piper, se toarnă smântâna care a mai rămas, se pune restul de telemea rasă fin și la urmă, se acoperă totul cu feliile de șvaițer, stropite cu celelalte două linguri de ulei. Peste toată această compoziție, se toarnă cele două ouă bătute spumă.
Se dă la cuptor cam o oră sau până se rumenește frumos și scade smântâna (dar nu total, pentru că astfel mâncarea ar fi seacă).
Se servesc calzi. De regulă, mâncărurile cu cartofi se mănâncă fără pâine, dar cine vrea, nu-l poate opri nimeni...!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|