Ingrediente
- 8 cartofi potriviti
- 9 oua
- 6 felii sunca
- 200 ml smantana
- 50 g unt
- 1/2 ceapa rosie
- cateva linguri de parmezan
- 200 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare
Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja.
Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari).
Intre timp am maruntit sunca si ceapa.
Dupa ce au fiert, am curatat cartofii si ouale si le-am feliat cu ustensila de feliat oua, ca sa-mi iasa straturile cat mai subtiri.
Am uns o tava cu unt si am pus primul strat de cartofi si din loc in loc cate un varf de cutit de unt. Am continuat cu felii de ou, sare, piper, sunca, ceapa, parmezan si cascaval feliat subtire, dupa care am luat-o de la capat cu straturile pana am terminat ingredientele. Am batut 3 oua cu smantana, am condimentat cu sare si piper si am turnat peste straturi.
Deasupra am pus cascaval si am dat la cuptorul preincalzit 180 grade C, pana s-a rumenit frumos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|