Cartofi frantuzesti

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2020 | 4235 vizualizari
Cartofi frantuzesti

 Cartofii frantuzesti imi par un preparat foarte consistent. Pentru ca am avut oua rosii ramase pe stoc, am gasit scuza si ne-am facut pofta.

Ingrediente

  • 6 cartofi mari fierti
  • 6 oua fierte
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 100 gr cascaval mozzarella razuit
  • 100 gr cascaval afumat razuit
  • 200 gr smantana
  • nucsoara macinata
  • piper negru macinat
  • sare
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

  1. Cartofii fierti se curata si se taie rondele .
  2. Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi.
  3. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge cu ulei si se presara pesmet .
  4. Primul strat este de cartofi . Urmeaza ouale maruntite .
  5. Se intinde peste acestea jumatate din smantna si se presara cate jumatate din cantitatea de mozzarella si cascaval .
  6. Sarati si condimentati cu piper si nucsoara .
  7. Eu am avut unt rece din frigider si am dat  jumatate prin razatoarea mica .
  8. Se continua sa se puna un strat cu restul de cartofi .
  9. Se unge cu restul de smantana si se distribuie ce mai aveti din mozzarella din cascaval.
  10. Sarati si condimentati . Razuiti restul de unt .
  11. Se stropeste cu ulei de masline si se da  vasul la cuptor timp de 20 minute .
  12. In ultimele  5 minute se mareste caldura la 280 grade ca sa se gratineze preparatul frumos .
  13. Decorati cu sferturile de oua si cu codite de ceapa verde .
  14. Noi am pus alaturi de cartofii frantuzesti o salata verde cu lamiie .
  15.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi frantuzesti la cuptor

Postat de Meea

Cartofi frantuzesti la cuptor

         Punem cartofii la fiert în coajă.          Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi frantuzesti

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2020, 20:17
Buni!
la 25.04.2020, 20:25
Ce buni sunt!
la 25.04.2020, 20:40
Io vad multe OO, oare frantuzii mai au OO...
la 25.04.2020, 20:48
la 25.04.2020, 21:17
Buni

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking