Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 lingurita busuioc
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare fina
- 1,3 l apa
- carnaciori de gratar (Killer)
Sosul de iaurt:
- 6 linguri iaurt natural
- un varf de sare
- 3 lingurite mustar
- 1 legatura marar
- 6-7 codite de ceapa verde
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita piper
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
Cartofii si carnaciorii
Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.)
Intr-o oala punem apa, apoi cartofii, uleiul si busuioc. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute sau pana cand intra cutitul foarte usor in ei.
Dupa ce au fiert, ii scoatem din apa clocotita, apoi ii punem intr-o tava unsa cu ulei, o tava patrata sau rotunda cat sa incapa toti cartofii, ii dam la cuptor timp de 5 minute la cuptorul preincalzit, la 200 grade C.
Carnaciorii ii prajim intr-o tigaie fara ulei!
Sosul de iaurt
Punem intr-un bol mai mare iaurtul, sarea, piperul, mustarul si uleiul.
Curatam cateii de usturoi, ii spalam, ii dam prin razatoare, apoi ii tocam foarte bine cu o lingurita si ii adaugam in iaurt.
Maruntim cu cutitul ceapa verde si mararul si punem peste iaurt si celelalte ingrediente. Amestecam foarte bine cat sa obtinem un sos putin cremos.
PS: Pentru decor eu am pus ceapa verde si marar !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|