Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar

Postat de Cristina82 in Mancaruri cu carne
27 Feb 2018 | 2271 vizualizari
Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar

Ceva deosebit de gustos!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare fina
  • 1,3 l apa
  • carnaciori de gratar (Killer)

Sosul de iaurt:

  • 6 linguri iaurt natural
  • un varf de sare
  • 3 lingurite mustar
  • 1 legatura marar
  • 6-7 codite de ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita piper
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii si carnaciorii

Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.)

Intr-o oala punem apa, apoi cartofii, uleiul si busuioc. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute sau pana cand intra cutitul foarte usor in ei. 

Dupa ce au fiert, ii scoatem din apa clocotita, apoi ii punem intr-o tava unsa cu ulei, o tava patrata sau rotunda cat sa incapa toti cartofii, ii dam la cuptor timp de 5 minute la cuptorul preincalzit, la 200 grade C. 

Carnaciorii ii prajim intr-o tigaie fara ulei!

Sosul de iaurt

Punem intr-un bol mai mare iaurtul, sarea, piperul, mustarul si uleiul.

Curatam cateii de usturoi, ii spalam, ii dam prin razatoare, apoi ii tocam foarte bine cu o lingurita si ii adaugam in iaurt.

Maruntim cu cutitul ceapa verde si mararul si punem peste iaurt si celelalte ingrediente. Amestecam foarte bine cat sa obtinem un sos putin cremos.

PS: Pentru decor eu am pus ceapa verde si marar !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca de vinete

Postat de cristeena20

Musaca de vinete

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa.  - Apoi le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Snitele Godina umplute si piure de mazare

Postat de Adrian2016

Snitele Godina umplute si piure de mazare

      Fiecare felie de carne am batut-o bine,am sarat-o,piperat si am um umplut-o dupa cum urmeaza:pe jumatatea fiecarui snitel batut am pus o felie de salam,una de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2018, 19:45
la 27.02.2018, 19:48
Cica ne-a adus sa mancam, nici pe o masea nu ne ajunge....
la 27.02.2018, 19:49
la 27.02.2018, 19:50
chiar imi place mancarica ta
la 27.02.2018, 19:52
Cleme,am mai multa mancarica,asta este doar pentru sedinta foto! )0

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking