Ingrediente
- Ingrediente Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă:
- 4-5 cartofi
- 1 ceapă roșie mare
- 1 ou de găină
- 300 ml smântână lichidă
- 200 gr mozzarella
- 50 gr parmezan
- pătrunjel uscat
- ulei de floarea soarelui
- sare și piper
Mod de preparare
Cum se prepara Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă:
Curăță și feliază foarte subțire ceapa, apoi pune-o la rumenit într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui.
Amestecă bine oul într-un castron, apoi adaugă smântâna lichidă și omogenizează compoziția. Condimentează cu sare și piper.
Curăță și feliază subțire cartofii cu ajutorul unei răzători.
Separat, rade brânza mozzarella și parmezan.
Pregătește o formă de copt termorezistentă și unge pe interior cu 2-3 linguri din compoziția de smântână.
Așază un strat de cartofi feliați, puțină ceapă prăjită, toarnă compoziție de smântână cât să acopere stratul de cartofi și mozzarella cu parmezan. Continuă să alternezi straturi din ingredientele pregătite până se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie de mozzarella și parmezan.
Coace cartofii gratinați în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 20-25 minute sau până când capătă o crustă frumoasă și rumenă.
Presară pătrunjel uscat sau cimbrișor și savurează alături de cei dragi.
Încearcă și rețeta de Cartofi cu șunculiță, gratinați sau rețeta de Cartofi franțuzești, foarte gustoși.
Îți recomandăm și rețeta de Cartofi zdrobiți picanți la cuptor.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|