Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel

Postat de cristina1985 in Pui
25 Noi 2019 | 2793 vizualizari
Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel

Ingrediente

  • Pentru cartofi:
  • 1,6 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 si 1/2 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta rozmarin pudra
  • 4-5 catei usturoi ( mai mari)
  • piper
  • Pentru gratar:
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei
  • 3 fileuri piept pui
  • Pentru sparanghel:
  • 450 g sparanghel
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore,chiar 2 ore si 15  minute (depinde de cuptor). La inceput mariti flacara,pana incepe apa sa fiarba, apoi o micsorati.Dupa 1 ora, scoateti tava si intoarceti cartofii cu o paleta,apoi ii introduceti din nou. Spre sfarsit,trebuie intorsi mai des.Sa gustati daca mai trebuie sare!

Pe pieptul de pui se presara sare, piper, cimbru si se tine in frigider 10 minute. Apoi se prajeste in putin ulei, intr-o tigaie teflonata.

Se tine un fir de sparanghel in mana, se indoaie spre margine,pentru ca se va rupe unde trebuie. Marginea se arunca pentru ca este lemnoasa, iar partea superioara, mai verde se pastreaza. Se taie in doua pe lungime,toate tijele, se ung cu ulei,se presara sare si piper si se calesc intr-o tigaie de ceramica (in putin ulei), pana se inmoaie.

Cartofii se servesc alaturi de carne si sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cu susan si miere

Postat de simona72

Pui cu susan si miere

Pieptul de pui, spalat si curatat se usuca cu prosoape de hartie si se taie cuburi/fasii. Se amesteca uleiul cu sare,piper si zahar, se adauga bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat 30...

Citeste continuarea

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

Postat de andaoana

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

Pornim cuptorul pentru ca tot ce pregatim aici in afara de sos facem la cuptor. Ne mai trebuie doua tavi una pentru aripioare si una pentru cartofi . Aripioarele le spalam si curatam. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2019, 18:02
la 25.11.2019, 18:39
la 25.11.2019, 20:56
O mâncare gustoasă...!
la 25.11.2019, 21:33
Desi sparanghelul nu prea este pe gustul meu,l-am folosit in aceasta rețeta,știind cat este de sănătos.
la 25.11.2019, 23:40
Bun meniul! Am facut si eu in primavara asta si mi-a placut mult. Imi place sparanghelul, mai ales bobocul, unde a ramas mai crocant, a avut o nota florala!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking