Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel

Postat de cristina1985 in Pui
25 Noi 2019 | 2770 vizualizari
Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel

Ingrediente

  • Pentru cartofi:
  • 1,6 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 si 1/2 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta rozmarin pudra
  • 4-5 catei usturoi ( mai mari)
  • piper
  • Pentru gratar:
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei
  • 3 fileuri piept pui
  • Pentru sparanghel:
  • 450 g sparanghel
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore,chiar 2 ore si 15  minute (depinde de cuptor). La inceput mariti flacara,pana incepe apa sa fiarba, apoi o micsorati.Dupa 1 ora, scoateti tava si intoarceti cartofii cu o paleta,apoi ii introduceti din nou. Spre sfarsit,trebuie intorsi mai des.Sa gustati daca mai trebuie sare!

Pe pieptul de pui se presara sare, piper, cimbru si se tine in frigider 10 minute. Apoi se prajeste in putin ulei, intr-o tigaie teflonata.

Se tine un fir de sparanghel in mana, se indoaie spre margine,pentru ca se va rupe unde trebuie. Marginea se arunca pentru ca este lemnoasa, iar partea superioara, mai verde se pastreaza. Se taie in doua pe lungime,toate tijele, se ung cu ulei,se presara sare si piper si se calesc intr-o tigaie de ceramica (in putin ulei), pana se inmoaie.

Cartofii se servesc alaturi de carne si sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu sos picant

Postat de farfuriavesela

Pui cu sos picant

Dupa cum va spuneam aceasta reteta este una foarte rapida, asa ca robotul de bucatarie ne va fi de mare ajutor pentru ca toate ingredientele, in afara de ciocanele, le mixam pana devin o pasta....

Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de eumimi

Pui Shanghai

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri.  Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare.   Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2019, 18:02
la 25.11.2019, 18:39
la 25.11.2019, 20:56
O mâncare gustoasă...!
la 25.11.2019, 21:33
Desi sparanghelul nu prea este pe gustul meu,l-am folosit in aceasta rețeta,știind cat este de sănătos.
la 25.11.2019, 23:40
Bun meniul! Am facut si eu in primavara asta si mi-a placut mult. Imi place sparanghelul, mai ales bobocul, unde a ramas mai crocant, a avut o nota florala!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking