Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
3 Iun 2018 | 4246 vizualizari
Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

Picnicul bucatarasilor

Ingrediente

  • 2 kg cartofi noi mai maricei
  • 300 ml ulei
  • marar verde proaspat tocat
  • 1 cutie rosii pasate (500 gr.)
  • busuioc uscat, piper, sare, fulgi de chili

Mod de preparare

Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper si busuioc uscat. Lasam sosul la racit.

Cartofii noi se pun intr-o galeata cu apa, se curata de coaja prin razuire. Taiem cartofii pai.

Punem uleiul la incins intr-o craticioara, apoi prajim cartofii in baie de ulei pana se rumenesc si devin aurii.

Scoatem cartofii din ulei intr-o strecuratoare, cat sunt fierbinti, presaram marar verde proaspat tocat si sare dupa gust.

Servim cartofii prajiti fierbinti alaturi de sosul rece de rosii si busuioc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Parjoale manastiresti

Postat de Ksenya

Parjoale manastiresti

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure. Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic. Dam...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

Postat de panacris

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2018, 18:57
Ce floare frumoasa, e comestibila ?
la 03.06.2018, 19:00
mai are si o gramada de calorii pe deasupra )
la 03.06.2018, 19:02
la 03.06.2018, 19:03
Vreau si euuuuu
la 03.06.2018, 19:15
Ce buni!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking