Ingrediente
- 2kg cartofi noi
- 150gr telemea de vaca rasa
- 50gr cascaval ras
- 6oua
- 50gr unt
- 500ml lapte
- branzica de la delaco
- patrunjel tocat
- 1lingurita chimen
- marar tocat - o lingurita
- sare
- piper
- vegeta
Mod de preparare
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase.
Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un vas de lut si prepararea a durat 2ore si jumatate,dar intr-un vas normal,dureaza mult mai putin).Punem cartofii in straturi in vas.
Batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam laptele,chimenul,vegeta,mararul si patrunjelul si omogenizam bine.Turnam amestecul peste cartofi si punem deasupra unt taiat cubulete.Dam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca,apoi adaugam cascavalul si cubuletele de branzica si dam la cuptor pana este rumenit frumos deasupra.Scoatem si presaram desupra telemea,din abundenta.Servim cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|