Cartofi noi la cuptor în sos de vin

Postat de simonacallas in Porc
21 Mai 2014 | 12393 vizualizari
Cartofi noi la cuptor în sos de vin

Simplu si gustos

Ingrediente

  • 2 kg cartofi noi
  • 2 fire usturoi verde
  • 150 g kaizer/bacon
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură sare de mare
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 100 ml vin alb
  • 1 linguriţă măghiran uscat
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 200 g caşcaval dat pe răzătoare
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Cartofii spălaţi bine şi curăţaţi de coajă se pun în tavă, se stropesc cu uleiul şi se amestecă să fie toţi unşi cu ulei.

Se adaugă sarea, piperul, kaizerul tăiat în felii, usturoiul tăiat rondele mici, se amestecă, se toarnă 1 cană de apă şi se introduce tava la cuptor.

După 1 oră se toarnă vinul peste cartofi şi se mai lasă la cuptor până când se rumenesc.

Se pun în farfurie cu o lingură din sosul format în tavă, se presară deasupra caşcavalul ras şi pătrunjel tocat şi se servesc calzi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

Postat de Lia1

Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

LEGUME COAPTE IN CUPTOR Speli legumele.  1. Pui la fiert sfecla si cartofii, in coaja. Cartofii daca nu sunt noi, mici si fragezi, cei de vreo 5-6cm ii scoti dupa vreo 20 minute,...

Citeste continuarea

Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

Postat de cristeena20

Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2014, 21:23
Bestiali!! Direct la favo!!
la 21.05.2014, 21:29
Ce rumeni si frumosi !
la 21.05.2014, 21:46
la 21.05.2014, 22:00
Si eu, fix ca Simo zic!
la 21.05.2014, 22:41

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking