Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
9 Mar 2018 | 8985 vizualizari
Cartofi taranesti cu carne tocata

Ii spun mancare de confort :) adica satioasa, gusotasa si ideala pentru zilele reci .E o reinventare a retetei originale :) de cartofi taranesti-facuta in stilul meu .

Ingrediente

  • cca. 1 kg cartofi
  • o bucata de slanina afumata
  • 1 ceapa mare
  • foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco picant, 1 lingura mare de untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 carnat afumat
  • 300 gr carne tocata de porc (sau vaca)
  • 12 pahar vin alb
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari. 

Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii si sosul picant. Lasam sa mai fiarba putin pana carnea e gatita.

Carnatul il prajim taiat felii intr-o tigaie din teflon-sau pe gratar intreg si apoi feliat. 

Intr-o cratita cu capac (de preferinta din teflon sau ceramica) punem untura de porc si 1/2 ceapa tocata marunt de tot. Lasam sa se inmoaie ceapa putin si aduagam slanina taiata marunt si ea-lasam pana se prajeste -sa fie putin rumenita si crocanta-dam deoparte-punem si foaia de dafin intre timp si adaugam cartofii-punem sare, piper macinat si amestecam cu grija-punem capacul si lasam la foc mediu sa se inmoaie. Amestecam din cand in cand-saltam tigaia-sa nu zdrobim prea tare cartofii. Cand sunt deja moi, adaugam amestecul de carne tocata peste ei, mai lasam 1 minut  sa se intrepatrunda ingredientele, punem carnatul afumat prajit si servim asa calzi-alaturi de un vin rosu sau bere. Nu utiati muraturile care se potrivesc de minune cu mancarea asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Postat de Ina

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa . Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2018, 16:46
deliciosi!
la 09.03.2018, 17:00
Daca au carnita sunt delicioasi..
la 09.03.2018, 17:06
la 09.03.2018, 17:49
Carnita face tot! 🤗
la 09.03.2018, 18:22
Atat de buuni Si mai ales cu muraturi, clar ))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking