Ingrediente
- 5 cartofi roz medii
- 100 grame de telemea de vaci
- 2 linguri încărcate de smântână grasă
- Pentru decor:
- 2-3 felii de cașcaval
- cîteva rondele de ardei capia
- Pentru servit:
- smântână
Mod de preparare
Se aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcească.
Se taie câte un ”capac” din fiecare cartof rămas ”în coajă” și pus în poziția în care să aibă stabilitate, după care cu o linguriță se scoate cu atenție miezul, lăsând de jur-împrejur un ”perete” de 7-8 mm grosime. Cartofii astfel scobiți de miez se pun într-o tavă în care s-a întins în prealabil hârtie de copt.
Din miezul cartofilor, dar și din ce rămâne de pe ”capacul” tăiat se face o umplutură, cu telemeaua răzuită pe răzătoarea mică și cu smântână.
Se mixează bine această compoziție și când este uniformă, se umple cu ea, cu vârf, fiecare cartof pus în tava de copt.
Se decorează cu feliuțe subțiri (fâșii) de cașcaval și cu rondele de ardei capia.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 30 minute, până ce se topește cașcavalul și umplutura cartofilor se rumenește frumos.
Se servesc fierbinți, ca meniu frugal cu smântână, sau ca garnitură, lângă o friptură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|