se spala cartofii bine bine(pentru ca se mananca cu tot cu coaja...dar cine vrea poate da coaja la o parte).
se pune fiecare cartof in folie de aluminiu cu putina sare si putin unt.
se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade (tava sa fie un pic mai jos de mijloc) si se coc pt aproximativ o ora...pana sunt APROAPE gata (se face testul cu furculita fara sa se scoata din folia de aluminiu).
daca cartofii sunt mici reduceti si intervalul de coacere ca sa nu mancati carbuni la sfarsit :D adica intepati cat mai des cu furculita sa vedeti daca sunt gata.
in timp ce se coc cartofii punem intr-o tigaie putin unt la incins dupa care adaugam ceapa.cand ceapa s-a calit punem si bacon-ul,sare si piper si mai lasam vreo 3 minute dupa care scoatem de pe foc.
cand sunt gata cartofii ii scoatem din folie ii lasam putin la racit dupa care taiem fiecare cartof in jumate.
"scobim" fiecare jumatate cat mai mult putem avand grija sa nu se rupa.
intr-un bol punem jumate din ce am scos din cartofi,crema galactos(sau smantana),branza si baconul cu ceapa calita.adaugam putin rozmarin,sare si piper(nu va fie frica sa puneti piper caci asta e cheia savorii la reteta,cu cat mai mult cu atat mai bine :).
se amesteca bine totul pana rezulta un fel de "piure cu bacon si ceapa".
cu amestecul acesta umplem apoi jumatatile de cartof dupa care presaram cascavalul ras sau taiat marunt pe deasupra.
rosiile le taiem felii rotunde si le punem capac peste cartofi,o felie sau doua cate e nevoie(depinde cat sunt de mari cartofii).
punem cartofii din nou la cuptor(setat sa coaca la mijloc si deasupra) pentru 15 minute aprox. sau pana cascavalul prinde o culoare usor portocalie.
Pofta buna!