Cas de oaie la borcan

Postat de rocsi_1612 in Conserve
30 Iun 2010 | 29231 vizualizari
Cas de oaie la borcan

Vreau sa va arat metoda mea de sterilizare a casului de oaie pentru iarna..

Ingrediente

  • 3 kg cas de oaie
  • sare mare
  • margarina

Mod de preparare

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine .

daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta.

branza se taie patrate.

se pune intr-un lighean.

peste ea se presoara sare mare,in functie de cat de sarata o mancati.

se framanta bine cu mainile.

se iau niste borcane de 800 gr,curate sa fie.

acestea se pun cu branza pe 3 sferturi ,dar sa fie presata bine in borcane.

deasupra fiecarui borcan se pune o lingura margarina(creca pentru mai multa siguranta merge sa se puna si cate un strop de conservant).

borcanele se inchid ermetic si se invelesc in hartie.

intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi,se pun borcanele ,se acopera cu un prosop de bucatarie si se sterilizeaza la foc potrivit 25-30 min.

le lasati asa in apa pana ce borcanele s-au racit de tot.

pastratile la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de oaie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 19:55
Mai, ce harnicuta ai fost! Ai 5 furcu de la mine! E prima data cand vad asa ceva!
la 30.06.2010, 20:14
5 furculite si acum spune si secretul : te gandesti cine te-a suparat si ...indesi bine cu pumnul in borcan ,,,
la 30.06.2010, 20:17
multumesc din suflet julie...multumesc mihaelar ...pai am zis k se preseaza bine in borcane...dak te-a suparat cineva chiar poti sa te gandesti k sa se preseze mai bine in borcan
la 30.06.2010, 20:47
mah, se vede ca esti de-a mea ).acum am si eu un cash de 15 kg la dospit,; eu il frec cu sare mare si-l "fierb" ca si tine, dar nu pun nimic deasupra si s-a pastrat minunat; am avut pana-n mai
la 30.06.2010, 21:02
Este atat de buna aceasta branza

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking