Ingrediente
- 2 cani apa,
- 1 cana otet,
- 3 ling sare (se pune 1 ling de sare la 1l de lichid),
- 6 ling zahar (se pun 2 ling zahar la 1 l lichid),
- boabe de piper,
- boabe de mustar,
- hrean,
- foi de dafin,
- o legatura marar integ uscat,
- 4-5 catei de usturoi,
- o ceapa taiata felii,
- 2-3 morcovi.
Mod de preparare
Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de usturoi.Spatiile goale dintre castraveti se umplu cu hrean,fasii de morcov,rondele de ceapa.Vor fi delicioase,murate,alaturi de castraveti.
Intr-un vas se pune la fiert apa cu otetul,zaharul,sarea,piperul,mustarul,foile de dafin pana se topeste zaharul si sarea.Cand clocoteste,se toarna peste castraveti.Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert la bain- marie.Se fierb aproximativ 15 min din momentul cand incepe sa clocotesca apa.In borcane se vor forma bule de aer,iar castravetii isi vor schimba culoarea din verde in maroniu-verzui.Se scot borcanele din apa,se verifica capacele si se pun in paturi la racit.
Intr-o luna castravetii sunt buni de mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|