Castraveti murati in otet

Postat de margo in Muraturi
25 Sep 2014 | 2736 vizualizari
Castraveti murati in otet

Am tinut neaparat sa pun castraveti la murat in otet pentru ca ,iarna,sunt deliciosi langa fripturi,tocane sau alte mancaruri,dar sunt nemaipomeniti in salata de boeuf.Aceasta reteta o am de la mama mea si o fac de multi ani.Castravetii sunt dulci-acrisori si crocanti,intr-un cuvant,deliciosi.

Ingrediente

  • 2 cani apa,
  • 1 cana otet,
  • 3 ling sare (se pune 1 ling de sare la 1l de lichid),
  • 6 ling zahar (se pun 2 ling zahar la 1 l lichid),
  • boabe de piper,
  • boabe de mustar,
  • hrean,
  • foi de dafin,
  • o legatura marar integ uscat,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • o ceapa taiata felii,
  • 2-3 morcovi.

Mod de preparare

  Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de usturoi.Spatiile goale dintre castraveti se umplu cu hrean,fasii de morcov,rondele de ceapa.Vor fi delicioase,murate,alaturi de castraveti.

Intr-un vas se pune la fiert apa cu otetul,zaharul,sarea,piperul,mustarul,foile de dafin pana se topeste zaharul si sarea.Cand clocoteste,se toarna peste castraveti.Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert la bain- marie.Se fierb aproximativ 15 min din momentul cand incepe sa clocotesca apa.In borcane se vor forma bule de aer,iar castravetii isi vor schimba culoarea din verde in maroniu-verzui.Se scot borcanele din apa,se verifica capacele si se pun in paturi la racit.

Intr-o luna castravetii sunt buni de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...

Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de Oana

Salata de boeuf

Pune rasolul de vita in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga l.5 l apa. Pune sare dupa gust. Inchide capacul, inchide supapa pentru aburi si seteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2014, 17:29
Cantitatea de castraveti care a fost?
Zici in reteta 2 cani de apa, o cana de otet si 3 linguri de sare, 1 lingura la kg de lichid, dar unde ai tu 3kg de lichid?
Nu ai vrut sa scrii cumva 2 l apa si 1 l otet?
la 25.09.2014, 21:16
la 26.09.2014, 11:34
la 26.09.2014, 22:10
Cantitatile le maresti in functie de cantitatea de castraveti,pastrand proportiile.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking