Castraveti murati pentru iarna

Postat de Constelatialeu in Muraturi
9 Sep 2016 | 18724 vizualizari
Castraveti murati pentru iarna

Pe langa cei de tip bulgaresti pe care-i pun an de an, pun si in saramura, ca sunt tare buni la mancarica de castraveti.

Ingrediente

  • castraveti cca 2,5 kg
  • tije de marar uscat
  • morcov 2-3 mai lungi, i-am taiat pe lungime
  • hrean tije lungi, 4-5 la borcan
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • seminte de marar
  • catei de usturoi
  • ardei iute 2-3 bucati
  • Pentru saramura
  • la 1 litru de apa o lingura plina cu sare grunjoasa

Mod de preparare

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am avut nevoie de 2 l de saramura. Am pus 2,250 l apa si 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote si sarea sa se topeasca. Dupa ce a fiert tragem de pe foc si lasam sa s elinisteasca timp in care asezam castravetii in borcan. Pe fundul borcanului am pus cateva tije de marar uscat si jumatate din condimente, apoi am inceput sa umplu cu castraveti, printre ei am asezat hrean, ardei iute, morcov si catei de usturoi, dupa ce am umplut bine borcanele am pus si restul de condimente, am asezat borcanele pe niste suporturi metalice si am turnat saramura fierbinte. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat sa se raceasca pana a doua zi, cand le voi depozita in camara sau beci, dupa caz. Vor fi gata de mancat in cca 5-6 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

Postat de oanapl

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...

Citeste continuarea

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)

Postat de reisnaor_2006

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)

      Castraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2016, 16:24
Ce buni or fi la iarnă lângă o coastăăăăă!
la 09.09.2016, 16:25
imi plac
la 09.09.2016, 16:29
Ca bine zici mai Buni...
la 09.09.2016, 17:08
Tare buni!
la 09.09.2016, 17:58
Harnica ai fost soro! Eu am prestat niste clatite, da-s cu varza o copiez pe Timea si muraturi imi pune mama si soacra

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking