Ingrediente
- pentru 3 borcane de 800 g:
- 1 kg castraveți cornișor
- 3 ardei foarte iuți
- 3 lingurițe sare
- 3 lingurițe zahăr
- 3 căței de usturoi
- 18 linguri oțet din vin de 9 grade
- 1,5 lingurițe piper negru boabe
- 1,5 lingurițe boabe muștar
- 3 frunze de țelină
- 3 flori de mărar
- 1 ceapă tăiată felii
- hrean
Mod de preparare
Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița.
Spălăm bine 3 borcane de 800 g.
Aranjăm castraveții în borcane.
Pregătim restul ingredientelor.
Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru, jumătate linguriță boabe muștar, 3 linguri oțet, câte un cățel de usturoi, 2-3 fâșii hrean,2-3 felii de ceapă, o floare de mărar, o frunză de țelină și nu în ultimul rând ARDEIUL IUTE.
Umplem borcanele cu apă și se acoperă cu capac.
Se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute.
Se scot borcanele și se țin la cald - învelite într-un prosop sau pătură până la răcirea completă.
Se dau la cămară pentru minim 2 săptămâni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti picanti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|