Castraveti picanti in otet

Postat de elucubratiiculinare in Conserve
30 Sep 2017 | 4542 vizualizari
Castraveti picanti in otet

Poate că mai vrem din când în când și ceva picant, sau poate că unii vor numai picant!!!

Ingrediente

  • pentru 3 borcane de 800 g:
  • 1 kg castraveți cornișor
  • 3 ardei foarte iuți
  • 3 lingurițe sare
  • 3 lingurițe zahăr
  • 3 căței de usturoi
  • 18 linguri oțet din vin de 9 grade
  • 1,5 lingurițe piper negru boabe
  • 1,5 lingurițe boabe muștar
  • 3 frunze de țelină
  • 3 flori de mărar
  • 1 ceapă tăiată felii
  • hrean

Mod de preparare

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița.

Spălăm bine 3 borcane de 800 g.
Aranjăm castraveții în borcane.
Pregătim restul ingredientelor.

Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru, jumătate linguriță boabe muștar, 3 linguri oțet, câte un cățel de usturoi, 2-3 fâșii hrean,2-3 felii de ceapă, o floare de mărar, o frunză de țelină și nu în ultimul rând ARDEIUL IUTE.

Umplem borcanele cu apă și se acoperă cu capac.
Se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute.
Se scot borcanele și se țin la cald - învelite într-un prosop sau pătură până la răcirea completă.
Se dau la cămară pentru minim 2 săptămâni.


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti picanti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Castraveti picanti pentru burgeri

Postat de Ksenya

Castraveti picanti pentru burgeri

  Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2017, 19:12
la 02.10.2017, 19:56
Uite cine este harnicuta! Bravo!
la 04.10.2017, 18:26

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking