Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Postat de Doinavar in Vita
21 Feb 2013 | 2681 vizualizari
Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Castravetii umpluti au un gust deosebit, intre dovlecel si gulie. Daca ii combini si cu rosii umplute, va iesi o mancarica nemaipomenita.

Ingrediente

  • 10-12 castraveti cornichon mai dolofani;
  • 4-5 rosii;
  • 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata;
  • 1 morcov;
  • 2 cepe;
  • 1 legatura marar + patrunjel;
  • 1 ceasca de orez;
  • 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri;
  • 4-5 linguri ketchup;
  • 2 linguri ulei;
  • sare, piper, cimbru, boia, condimente pentru sarmale, etc.

Mod de preparare

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei.

Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit.

Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati pielitele si tocati-o (eu folosit blenderul) impreuna cu cepele taiate bucati mari, morcovul feliat si ce a ramas de la rosii.  Amestecati totul cu vredeata tocata, ketchup, orezul spalat si scurs, baza pentru mancaruri (eu am pus o lingurita de zahar), sare, piper, cimbru, boia, condimente, dupa gust. Omogenizati compozitia.

Umpleti castravetii si rosiile, apoi asezati-le intr-o craticioara, castravetii pe margine si rosiile in mijloc. Turnati apa fierbinte cat sa le acopere si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, fara sa clocoteasca, 20 minute. Dati apoi cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 20 minute (aveti grija sa nu scada prea mult zeama). Cine vrea poate sa desfaca doua lingurite de faina in putina apa si sa toarne peste sos agitand craticioara de manere.

Dupa 3-4 minute este gata si se leaga sosul. Puneti pe farfurii 1-2 castraveciori, cate o rosie, sos deasupra si garnisiti cu verdeata. Se pot servi si cu smantana. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti si rosii cu umplutura de manzat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rasol de vita cu legume la cuptor

Postat de Constelatialeu

Rasol de vita cu legume la cuptor

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult,...

Citeste continuarea

Placinta cu carne si cascaval

Postat de oanapl

Placinta cu carne si cascaval

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 12:38
super
la 21.02.2013, 13:39
uite ca nu am papat niciodata ! mi-ai facut pofta de cum arata
la 21.02.2013, 20:43
MMm ce bine suna!!
la 22.02.2013, 08:36

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking