Ingrediente
- 1 cutie cu taietei pentru cataif (350 g)
- 300 ml apa
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 400 g zahar
- 1 lingura esenta de vanilie
- 300 g smantana
- putina nuca, sau fistic macinate mare
Mod de preparare
Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc)
Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute
Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste.
Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana cand poti tine degetul inauntru
Toarna siropul peste taietei si lasa pana ce se raceste bine, iar siropul este absorbit. Taieteii trebuie sa se inmoaie, dar nu foarte tare.
Pune putina frisca deasupra si presara cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|