Kataif

Postat de adnia in Prajituri
28 Ian 2013 | 6877 vizualizari
Kataif

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 punga fidea fina (sau paste speciale pt kataif, dar eu n-am gasit asa ceva)
  • -1 pachet de unt
  • -nuci, migdale si fistic macinate
  • -150 ml apa
  • -200 gr. miere
  • -coaja de lamaie rasa
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -amestec de condimente pt vin fiert
  • -400 ml frisca lichida
  • -1 plic budinca de vanilie
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se pune fideaua fina intr-un vas de jena uns cu unt, se presara cu nuci, migdale si fistic macinat sibucatele de unt si se dau la cuptor pana se rumenesc. Intre timp se prepara siropul: se pune la fiert apa cu mierea, condimentele si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga. Dupa ce fideaua se scoate din cuptor, se toarna incet siropul fierbinte. Pe masura ce prajitura se racoreste, pastele absorb siropul si se umfla usor.

Dupa racirea completa se toarna budinca de vanilie, preparata dupa instructiunile de pe plic (cu 500 ml lapte si 2 linguri de zahar--daca folositi budinca dr. Oetker, e nevoie de 2 plicuri la aceasta cantitate de lapte) si se lasa iarasi la racit, moment in care se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri zahar pudra. Dupa aceea se presara nuci, alune, migdale si fistic macinat si se da la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza si se serveste cu muuuulta placere.

Este foarte dulce si delicioasa!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de Dya

Desert kataif cu alune si fistic

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...

Citeste continuarea

Kataif

Postat de mitinita

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada. Se da tava la cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 21:25
la 28.01.2013, 21:27
la 28.01.2013, 21:31
la 28.01.2013, 21:34
O minunatie!
la 28.01.2013, 21:35
Am auzit ca e tare bun..Mi-ar place si mie!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking