Ingrediente
- Blat:
- 200 g kadayif (uscat, copt)
- 3 linguri de unt
- 5 linguri de zahar
- un pahar cu nuci, alune pisate (100-200 g)
- Crema:
- 500 ml lapte
- 3 linguri de faina
- 1 ou
- 4 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. In momentul in care incepe zaharul sa se caramelizeze si kadayiful s-a rumenit, se opreste focul si se adauga nucile, alunele pisate.
Intr-o cratita se amesteca laptele cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul pana se ingroasa crema. Se lasa crema la racit iar intre timp se pregateste frisca. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste, apoi se adauga crema rece si se omogenizeaza.
Se imparte cantitatea de kadayif in doua. Se presara un strat mai gros de cadayif pe un platou, se adauga crema si se niveleaza. Deasupra cremei se presara cealalta jumatate din cantitatea de kadayif. Marimea tavii se alege dupa preferinta, in functie de cat de gros vreti sa fie stratul de kakayif. Noua ne place mai subtire, de aceea am ales o tava mai mare.
Prajitura se introduce in frigider si se lasa la racit minim 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kadayıf cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|