Caviar de vinete /caviar d'aubergine

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
21 Iul 2010 | 8462 vizualizari
Caviar de vinete /caviar d'aubergine

Aceasta reteta este una din retetele traditionale ale regiunii de sud vest a Frantei, Occitanie . Este bucataria provensala, mediteraneana, cu aroma de masline, ierburi aromate…..la ei gasim celebrele tapenade, anchoiade, caviar de vinete, toate cu o textura lejera si aromate , antreuri reci perfecte pentru tartinat pe rondele de bagheta intr-o seara calda de vara alaturi de un vin racoros. Puteti sa gasiti reteta si in combinatii cu pulpa de rosii, iaurt, ceapa tocata fin, ierburi aromate in diverse combinatii dar azi va prezint reteta clasica.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • 3 vinete mari coapte si taiate pe jumatate  pe lungime,
  • o lingura ulei masline,
  • o lingura suc proaspat stors de lamaie, 
  • sare,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti.

Mod de preparare

 Preparare: coacem vinetele si apoi le taiem in 2 pe lungime.

 Cu o lingura recuperam miezul copt de la vinete si il asezam la stors intr-o sita. Dupa aceea  se toaca  fin si se aseaza intr-un bol mai mare si se adauga uleiul de masline, sarea si usturoiul, sucul de lamaie si se amesteca bine.

 Se serveste  insotit de rondele de paine sau cu  bastonase  de legume, insotit in functie de preferinte de rosii sau alte legume. Eu l-am servit in paharele speciale pentru antreuri cu paine prajita si rosii, a fost excelent, aromat si lejer, o sa repet reteta cu siguranta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caviar de vinete /caviar d'aubergine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Rulada de carne tocata cu cascaval

Postat de RuxyRux

Rulada de carne tocata cu cascaval

Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper,...

Citeste continuarea

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Postat de mirela0911

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2010, 20:35
apetisant...................
la 22.07.2010, 10:52
MEDI MULTUMESC
la 22.07.2010, 11:28
aceeasi metoda de curatare a vinetelor o aplic si eu, mi se pare mult mai usor .... salata cu usturoi e delicioasa, iar zeama de lamaie parca le accentueaza gustul minunat.....
la 22.07.2010, 22:31
Multumesc Silvia, pt. ca asta seara m-ai plimbat imaginar prin aceasta zona a Frantei si iar ma simt '' mai bogata''; cat despre reteta o cunsider potrivita vara in orice moment al zilei !
la 22.07.2010, 22:32
super buna trebuie sa fie 5 furcu,o trec la favo sa nu uit

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking