Ingrediente
- 700 gr cotlet de porc
- 100 gr ulei masline
- 2 linguri pasta rosii
- 1 lingura busuioc uscat maruntit
- 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
- 1/2 lingurita piper cu lamaie
- sare
- Pt piure :
- 500 gr cartofi
- 100 gr unt
- sare
- usturoi verde
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
- Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
- Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
- Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii .
- Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora.
- Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor.
- Eu am preparat carnea la 205 grade.
- Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul.
- Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat.
- Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt.
- Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|