Ingrediente
- 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg
- 2 linguri sare de mare
- 2 linguri zahar
- 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro
- 2-3 linguri sos de soia
- 2-3 linguri sos worcester
- 1 lingura cimbru uscat
- 300 ml vin rosu
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din saramura, se tamponeaza cu prosoape de hartie se pune cu soricul in sus intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 200 grade si se lasa 30 minute.
Intre timp, se pune vinul la fiert, se adauga sosurile si cimbrul. Se adauga vinul fierbinte peste pieptul care a stat 30 minute la cuptor. Se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa inca 2 ore la cuptor. Daca sosul scade prea mult se mai adauga putina apa sau vin. Eu am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi, am feliat-o si am servit cu muraturi si paine. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu soric crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|