Piept de porc cu soric crocant

Postat de simona72 in Porc
22 Ian 2015 | 5398 vizualizari
Piept de porc cu soric crocant

Se serveste atat calda ca fel principal, cat si rece ca si aperitiv...

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg
  • 2 linguri sare de mare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos worcester
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 300 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din saramura, se tamponeaza cu prosoape de hartie se pune cu soricul in sus intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 200 grade si se lasa 30 minute. 

Intre timp, se pune vinul la fiert, se adauga sosurile si cimbrul. Se adauga vinul fierbinte peste pieptul care a stat 30 minute la cuptor. Se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa inca 2 ore la cuptor. Daca sosul scade prea mult se mai adauga putina apa sau vin. Eu am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi, am feliat-o si am servit cu muraturi si paine. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu soric crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Postat de AdrianUdrea

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....

Citeste continuarea

Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

Postat de simona72

Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2015, 18:38
Imi inchipui cat e de buna ( la marinata macelarului cred ca ar trebui sa scrii ca e de pe site-ul pastaidevanilie.ro ; noi stim despre ce e vorba, dar cineva care n-a auzit de site-ul ala n-o sa inteleaga )
la 22.01.2015, 18:42
Arată bine!
la 22.01.2015, 18:50
bun bun
la 22.01.2015, 19:03
arata super
la 22.01.2015, 19:13
Am avut intentia sa scriu despre site, Ina, dar am fost huschita de la comp

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking