Ingrediente
- (pentru o portie):
- -150 gr.ceafa de porc
- -40 gr.telemea de oi
- -10 gr.unt
- -o lingura de zeama de lamaie
- -un cartof mai maricel
- -patrunjel pentru decor
Mod de preparare
Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte.
O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.
Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.
Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.
Intre timp pregatim cartoful;il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri,iar feliile-bastonase. Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.
Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.
Cand telemeaua de pe carne a inceput sa se topeasca, scoatem de la cuptor si transferam pe patul de cartofi prajiti. Decoram cu o felie de rosie si preparatul nostru este gata pentru a fi savurat.
Va spun ca este o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc a la Janet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|