Ceafa de porc aromatizata

Postat de nico15 in Porc
20 Ian 2013 | 2820 vizualizari
Ceafa de porc aromatizata

Ingrediente

  • 1-1 ½ kg ceafa de porc,
  • 10-12 felii de bacon,
  • 20 de cuisoare,
  • ½ de capatana de usturoi,
  • miere,
  • 1-1½ kg de cartofi,
  • 200 g de branza Cheddar,
  • Nucsoara,
  • Sare, piper
  • 1 telina(tija si radacina)
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 3 oua
  • 50 g de zahar brun
  • 150 g de orez,
  • putin sofran
  • Rosii cherry
  • Frunze de busuioc
  • 2stelute de anason stelat
  • 1 cutie de bere 3% alcool
  • Cimbru si oregano
  • Sare, piper,
  • ulei, unt
  • putin cognac(10-20 ml)

Mod de preparare

Ceafa de porc o spalam, si o tamponam sa nu aiba apa in exces, dupa aceea crestam bucata de carne facand un grilaj in care vom introduce cuisoarele pentru a-i da un gust aparte carnii si de asemeni vom felia si cateii de usturoi(3 bucati) si ii vom introduce in grilaj.

Dupa ce am terminat aceasta operatiune vom infasura marginile bucatii de carne in bacon si vom prinde baconul tot cu ajutorul cuisoarelor, pentru a fi siguri ca nu isi strica forma in timpul procesului de coacere, vom trece cu ata alimentara de jur imprejurul bucatii de carne. Cand aceasta este pregatita o lasam in asteptare ocupandu-ne de legume.

Spalam, curatam si portionam legumele, punandu-le intr-o tava cu ulei, peste acestea adaugam ceafa de porc, adaugam cimbru si oregano, turnam berea in tava si dam la cuptor. Bucata de carne fiind destul de mare va trebui sa verificam din jumatate in jumatate de ora. Aproximativ carnea va sta o ora, ora si un sfert, verificati.

Separat facem un amestec din miere, zahar brun si cognac iar dupa prima jumatate de ora, scoatem si ungem bucata de carne cu acest amestec, dupa care vom continua coacerea la cuptor la 180°C. Vom repeta aceasta operatiune pana consideram ca bucata de carne este suficient de facuta pentru gustul nostru.

Trecem la pregatirea cartofilor, ii vom curata si fierbe 15-20 de minute in apa cu sare, dupa care se vor scurge si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit se vor da pe razatoare(pe partea mare), se sareaza, pipereaza, vom rade si adauga branza cheddar si nucsoara. Dupa care vom adauga ouale si vom omogeniza bine. Din amestecul rezultat vom forma cartofi soldatei, pe care ii vom trece prin pesmet dupa care ii vom praji in friteuza. Se scot si se vor pune pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime. Pregatim orezul, dupa cum urmeaza, taiem ceapa brunoise, o lasam sa se caleasca in unt si ulei dupa ce am spalat orezul il adaugam si pe el, lasam cateva minute dupa care adaugam supa de pui aproximativ 350 de ml. Aproape de final saram si adaugam staminele de sofran diluat in putina supa.

Tragem la tigaie cate o felie de bacon pentru fiecare portie si o rosie cherry. Din legumele din tava(vom pasa cateva la blender) iar impreuna cu jiul creat, blendam bine si rezulta acest minunat sos. Il vom strecura si ii vom adaugam un pic de unt si o sa-l punem in tigaie, iar daca ni se pare prea consistent putem sa-i mai adaugam supa,sa fie mai diluat, saram, piperam si servim.

Decoram ca in imaginile alaturate, multa munca dar merita.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc aromatizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

Postat de nico15

Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

Punem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti....

Citeste continuarea

Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei de trufe

Postat de Valclaudia

Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei de trufe

Incingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 19:03
cat buna si deosebita este cu cuisoare, place!
la 20.01.2013, 19:06
bun bun bun
la 20.01.2013, 19:42
am citit şi reţeta. bun trebuie să fie
da' greu pentru mine
la 20.01.2013, 19:50
Buna rau papica
la 20.01.2013, 21:31

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking