Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

Postat de ancutsa in Porc
4 Noi 2020 | 3408 vizualizari
Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

Am pregătit ceafă de porc cu ciuperci la cuptor, cu vin și mirodenii, iar alături, cartofi fierți, pe care i-am rumenit ulterior în tigaie cu usturoi, rozmarin.

Ingrediente

  • 500 g ceafă de porc,
  • Ciuperci champignon,
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 cățel de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • Garnitură:
  • 8 cartofi roz mari,
  • Sare, după gust,
  • 2 căței de usturoi,
  • Câteva frunzulițe de rozmarin

Mod de preparare

Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10 minute, să se rumenească frumos.

 Fierbi cartofii în coajă, îi lași la răcit, îi decojești, îi tai în felii lungi, ceva mai groase. Răsfiri cartofii într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, doi căței de usturoi tăiați grosier și câteva frunzulițe de rozmarin și îi rumenești.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/ceafa-de-porc-cu-ciuperci-si-cartofi-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Costite de porc lipicioase

Postat de CameliaComan

Costite de porc lipicioase

Pentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar...

Citeste continuarea

"Cuib" de spaghetti cu carne tocata

Postat de Dya

"Cuib" de spaghetti cu carne tocata

Carnea o inabusim in cateva linguri cu ulei (3-4 maxim), adaugam ceapa si ardeiul gras tocate marunt, acoperim tigaia cu un capac pentru cateva minute cat sa se patrunda legumele, dupa care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2020, 09:35
Apetisant...!
la 04.11.2020, 09:49
la 04.11.2020, 10:11
la 04.11.2020, 11:20
la 04.11.2020, 14:17
Bună ceafa pregătită de tine!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking