Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

Postat de ancutsa in Porc
4 Noi 2020 | 3391 vizualizari
Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

Am pregătit ceafă de porc cu ciuperci la cuptor, cu vin și mirodenii, iar alături, cartofi fierți, pe care i-am rumenit ulterior în tigaie cu usturoi, rozmarin.

Ingrediente

  • 500 g ceafă de porc,
  • Ciuperci champignon,
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 cățel de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • Garnitură:
  • 8 cartofi roz mari,
  • Sare, după gust,
  • 2 căței de usturoi,
  • Câteva frunzulițe de rozmarin

Mod de preparare

Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10 minute, să se rumenească frumos.

 Fierbi cartofii în coajă, îi lași la răcit, îi decojești, îi tai în felii lungi, ceva mai groase. Răsfiri cartofii într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, doi căței de usturoi tăiați grosier și câteva frunzulițe de rozmarin și îi rumenești.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/ceafa-de-porc-cu-ciuperci-si-cartofi-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza cu sorici de porc

Postat de merisor67

Varza cu sorici de porc

In general nu pun apa la varza, dar de data aceasta a fost nevoie pentru ca varza pe care am cumparat-o din piata nu a lasat mai deloc zeama si incepuse sa se lipeasca. Deci, curatam varza de...

Citeste continuarea

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Postat de Bucataras

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Pregateste ingredientele pentru stir fry: taie carnea in bucati mici sau fasii, morcovii curatati taie-i rondele, iar ardeiul capia in bucati potrivite. Curata si toaca marunt ghimbirul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2020, 09:35
Apetisant...!
la 04.11.2020, 09:49
la 04.11.2020, 10:11
la 04.11.2020, 11:20
la 04.11.2020, 14:17
Bună ceafa pregătită de tine!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking