Ingrediente
- 500 g ceafă de porc,
- Ciuperci champignon,
- 150 ml vin alb
- 400 ml apă,
- Sare, după gust,
- 1 cățel de usturoi,
- O crenguță de rozmarin,
- Garnitură:
- 8 cartofi roz mari,
- Sare, după gust,
- 2 căței de usturoi,
- Câteva frunzulițe de rozmarin
Mod de preparare
Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10 minute, să se rumenească frumos.
Fierbi cartofii în coajă, îi lași la răcit, îi decojești, îi tai în felii lungi, ceva mai groase. Răsfiri cartofii într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, doi căței de usturoi tăiați grosier și câteva frunzulițe de rozmarin și îi rumenești.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/ceafa-de-porc-cu-ciuperci-si-cartofi-cu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|