Ingrediente
- 1 kg ceafa de porc intreaga
- 500ml vin
- 1 capatana usturoi
- 2 crengute de cimbru
- piper boabe
- sare grunjoasa
- 2 linguri miere
- 1 lingura melasa
- 300ml suc de rosii
- o mana de migdale
Mod de preparare
Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa .
Preparam sosul amestecand sucul de rosi cu piperul ,melasa ,mierea si cimbrul apoi masam carnea si o asezam in tava in care o coacem in care am pus deja vinul rosu .Acoperim cu folie alimentara pentru cateva ore ,eu am lasat-o de seara pana dimineata apoi o dam la cuptor timp de o ora la foc mic cam 180 de grade, nu inainte de a pune deasupra sarea grunjoasa si migdalele .
Inainte de a o scoate din cuptor o verificam cu un bat de frigarui sa vedem daca este coapta, daca batul intra usor inseamana ca este ok .
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|