Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Postat de Constelatialeu in Porc
29 Oct 2015 | 3828 vizualizari
Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Ingrediente

  • ceafa de porc 5 felii
  • 500 g cartofi
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc mai mic cca 1 ora .Din cand in cand intoarcem feliile de ceafa si le stropim cu zeama din tava. Apoi taiem cartofii in cubulete, ii punem in apa cu sare la fiert. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici si le punem in tuciul in care am incins putin ulei,presaram putina sare.Lasam sa se caleasca pana can ardeiul se inmoaie. rosiile le decojim si le taiem cubulete mici. Cand cartofii sunt fierti, ii scoatem din apa si ii punem in tuci, amestecand usor sa nu sfaramam prea rau cartofii. Apoi adaugam rosiile si lasam la foc mic cca 20 min sa se patrunda aromele. Am servit cu gogosari in sos. Sa aveti pofta, noi am mancat....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Postat de merisor67

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute. Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2015, 19:32
la 29.10.2015, 19:34
Asta da mancare ca de paste m.am saturat
la 29.10.2015, 19:52
Mancare adevarata!
la 29.10.2015, 19:59
Vai, Cleme, ce ne faci la ora asta1
la 29.10.2015, 20:06
Merg de minune cele doua. Sa stii ca vreau!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking