Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris in Porc
30 Oct 2019 | 5078 vizualizari
Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot

Astă seară, m-am inspirat de la Teo's Kitchen, ce a preparat un savuros cotlet de porc prin gătire lentă la Slow Cooker CrockPot 4.7L Digital.   Am adaptat rețeta le ce am avut prin frigider, ceafă de porc și ceapă galbenă, în loc de cotlet și ceapă roșie! ;) 

Ingrediente

  • Ceafă de porc 4 felii cca. 1000 g,
  • Sos de soia 125 ml,
  • Miere 125 ml,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ulei de susan 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Cimbru/ Rozmarin,
  • Amidon alimentar 1 lingură,
  • Apă cca. 100 ml.

Mod de preparare

Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă.

Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat, cimbrul uscat și  mărunțit. Sosul obținut se răstoarnă peste feliile de ceafă, ce se întorc pe fiecare parte, ca să fie acoperite.

Se setează  slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH și timpul de gătire de 3 ore
Când timpul a expirat, se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă la cald.

Între timp se strecoară sosul printr-o sită, se amestecă cu apă și amidon și se pune înapoi în vasul ceramic al CrokPot-ului. Se setează  slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH, timp de 20 minute.

Carnea se servește acompaniată de sos alături de garnitura preferată: piure, orez sau legume.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifteluţe cu sos alb

Postat de Dya

Chifteluţe cu sos alb

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2019, 22:20
Bună mâncărică...!
la 30.10.2019, 22:27
la 30.10.2019, 22:36
Buna buna
la 31.10.2019, 19:06
ce bine mai gateste crock pot-ul asta bun
la 31.10.2019, 19:37
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking