Ingrediente
- o bucata ceafa de porc
- 5 cepe
- 3 ardei kapia
- 1 capatana usturoi
- 2 linguri ketchup de casa
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 50 ml. ulei
- o cana apa
- un pahar vin
Mod de preparare
Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei .
Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba incet aproximativ 40 de minute .
Intepam ceafa cu furculita si daca intra usor in carne scoatem ceafa si o taiem felii la grosimea dorita , le asezam intr-o tava .
Legumele le facem pasta cu ajutorul blenderului si le desertam peste feliile de ceafa in tava si un pahar de vin .
Incalzim cuptorul si introducem friptura la temperatura de 200 grade pana capata carnea o crusta rumena , aproximativ 20 de minute .
Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii si castraveti sau cu muratura preferata .
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|