Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci

Postat de MIUTA in Porc
23 Mar 2011 | 10146 vizualizari
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci

Ingrediente

  • 3 bucati ceafa cu os
  • 5 bucati cartofi
  • o caserola ciuperci pleurotus
  • 0 ceapa
  • un morcov mic
  • patrunjel verde
  • ulei 
  • condimente

Mod de preparare

Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30 minute.Intre timp se pregateste soteul de ciuperci.Se curata si se spala ciupercile,se taie fideluta si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se curata o ceapa si un morcov.Ceapa se taie fin si se pune intr-o cratita se se caleasca in uleiul incins.Se lasa cateva minute la calit si se adauga morcovul dat pe razatoarea mica.Se lasa putin la calit si se adauga ciupercile.Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in suc propriu.Cand scade apa de tot din ciuperci se adauga patrunjelul verde amestecand bine. Se scoate tava din cuptor si se intorc bucatile de carne si cartofi pe cealalta parte.Se da din nou la cuptor.Daca nu mai este suc se poate adauga putina apa dar nu foarte mult.Cand este gata mancarea nu trebuie sa mai fie sos in tava.Se serveste cu salate,muraturi sau maioneza de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Postat de Sidy

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea...

Citeste continuarea

Musaca cu carne de porc si cartofi

Postat de Jymy

Musaca cu carne de porc si cartofi

Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 15:52
am venit la masa
la 23.03.2011, 15:57
excelent arata
la 23.03.2011, 16:02
arata si bine si e si buuun
la 23.03.2011, 16:05
Si mie imi place ceafa pregatita la cuptor
la 23.03.2011, 17:17

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking