Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Postat de panacris in Pui
27 Aug 2020 | 2665 vizualizari
Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Un fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun petru toată familia.   Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Ceapă galbenă 4 bucăți mari
  • Piept de pui dezosat 1 bucată
  • Sare de mare, Piper proaspăt măcinat
  • Boia dulce de ardei
  • Ulei de măsline 1 lingură
  • Șuncă afumată 2 felii cca. 50 g
  • Ou 1 bucată
  • Brânză de vaci cca. 100 g
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g
  • Cașcaval cca. 50 g
  • Ceapă verde sau chives
  • Mărar proaspăt (opțional)
  • Pătrunjel verde (opțional)

Mod de preparare

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.

Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Cepele umplute se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cu mustar Dijon si miere

Postat de Irina

Pui cu mustar Dijon si miere

Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor. Intre...

Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Postat de panacris

Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2020, 18:08
o idee buna pentru ceva nou!
la 27.08.2020, 18:19
la 27.08.2020, 18:48
la 27.08.2020, 19:37
la 27.08.2020, 19:44
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking