Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci

Postat de alba_zori in Aperitive / Garnituri
1 Feb 2013 | 6071 vizualizari
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci

Am incadrat trei feluri de cartofi in aceasta reteta,dar cel mai mult mi-au placut cescutele cu ciuperci,gustoase foc si calde minunate,ce sa mai zic,sper sa va placa cat mie,am sa mai fac aceasta reteta,inspiratie de la cartofii duchesse e de la draga mea Ionela,Lilik care are un blog tare frumos pe google:Cucinadicasamia,si ma bucur mult pentru ea.Cu ocazia asta o salut cu drag si o pup.

Ingrediente

  • Pentru cescute:
  • 600 gr cartofi (3 cartofi mai mari)
  • foarte putina sare,nucsoara
  • ulei de masline
  • 1 ou si un galbenus pentru uns
  • 100 gr parmezan
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate cubulete
  • 3 catei de usturoi
  • vin alb
  • ulei de masine,sare,piper
  • putina faina de fistic sau de nuci daca vrem(si daca nu avem patrunjel)

Mod de preparare

Mai intai am pus cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare si am lasat la fiert pana am verificat cu o furculita ca sunt fierti bine. Am scurs de apa, am pus sub jet de apa rece si asa am putut curata cu ajutorul unei furculite intepate in cartof si cu un cutit. Intr-un bol i-am strivit bine cu furculita si am adaugat un ou intreg, parmezan putina sare (pentru ca parmezanul e deja sarat) nucsoara si am amestecat bine bine pana a devenit ca o crema mai consistenta.

Am pus compozitia intr-un sac-a-poche si am facut niste forme de bezele in tava tapetata cu hartie de copt. Am format si cateva cescute, mai intai am facut un cerc cu poch-ul,apoi am format bordurile, am aranjat bine cu o furculita ca sa fie egale. Am uns cu un galbenus batut bine cu un strop de lamaie desupra fiecarei cescute si bezele, asta cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Am pus tot la cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au colorat bine si uscat deasupra, cam 25 minute maxim.

Am facut umplutura intre timp: intr-o tigaie am pus un fir de ulei de masline cu 3 catei de usturoi, am calit putin si am adaugat si ciupercile, am stins cu un paharel de vin alb si lasat sa scada putin, apoi am adaugat si apa fiarta din cand in cand pana s-au facut bine ciupercile. Am condimentat dupa gust cu sare si piper.

Am scurs de eventual ulei in plus si am umplut cescutele mele cu umplutura de ciuperci. Am decorat cu putina faina de fistic si pentru ca nu aveam patrunjel. Dar au iesit foarte bune si asa.

Am facut si al treilea fel: am taiat doua felii de salam uscat si am luat doua scobitori si am asezat o bezea de cartof, o felie de salam si iar o bezea de cartof.

Se mai poate face si cu branza de care vreti, asta ca un aperitiv in plus sau garnitura la crenvusti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi gratinati

Postat de Dya

Cartofi gratinati

Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Ii pasam apoi impreuna cu untul si condimentele, adaugam smantana, ouale si branza proaspata si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...

Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 12:02
ce frumoase sunt
la 01.02.2013, 12:07
la 01.02.2013, 12:10
Ahaaa, e prânzul. Taman bune
la 01.02.2013, 12:14
Multumesc mult fetele,va pup
la 01.02.2013, 12:14

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking