Ingrediente
- 250 g creveți fierti
- 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
- 1/2 ceapa (de preferință roșie)
- 1 cățel de usturoi
- coriandru tocat
- piment iute(dupa gust-atentie)
Mod de preparare
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.
Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime.
Se adauga toate ingredientele menționate mai sus.
Marinati 2-3 ore la rece.
Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :).
Eu am folosit creveti proaspeti fierti.
Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii va actiona si carnea de peste va avea un aspect foarte alb).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceviche sau Creveti marinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|